S 1.1.2015 je prišel nov zakon in podjetnikom, ki poslujejo z javno upravo naložil obvezno uporabo e-računov. Mnogi so ali se še vedno spopadajo z novostjo, ki je zmedla veliko podjetij po Sloveniji.


Najpogostejša vprašanja v zvezi z e-računi:


Kaj je e-račun?

 

Gre za hiter in varen način poslovanja. Gre za račun zapisan, poslan in prejet v elektronski obliki. V kolikor podjetje sestavi račun v papirni obliki, ga nato skenira ali sestavi v kakršnikoli elektronski obliki in pošlje po e-pošti naprej, to ni e-račun. E-račun je sestavljen izključno v elektronski obliki, po posebej predpisanih standardih in pogojih (Vir: zvezarfr.si).


Zakaj e-račun?

 

Z uporabo informacijske in mobilne tehnologije je poslovanje ne le enostavno in hitro, pač pa tudi ekološko in cenejše. Javna uprava je s sodobnim poslovanjem prihranila ogromne vsote denarja, pa naj se nekje pozna tudi Vam!


Za koga je izdaja e-računov obvezna?


Izdaja e-računov je obvezna za vsa podjetja, ki izdajajo račune v javni sektor oz. proračunskim uporabnikom.


Kako do e-računa?


Blagajniški program TRONpos omogoča izdajo e-računov. Lahko si namestite 30 dnevno BREZPLAČNO poskusno verzijo blagajniškega programa TRONpos na vaš računalnik (www.tronpos.si). S pomočjo funkcije »Izvoz v e-račun« izvozite digitalno podpisan račun v obliki .zip, .halcom ali .ZZI na vaš računalnik. Digitalni podpis si pridobite na FURS.


Za več vprašanj kontaktirajte:


Pošljite sporočilo na External link opens in new tab or windowmatic@posblagajna.com ali preko obrazca.


Lahko tudi pokličite na External link opens in new tab or window040-238-346. Produkt Vam predstavimo popolnoma BREZPLAČNO!